Parteneriate
  Index
  Scurt Istoric
  Resurse Umane
  Parteneriate
  Misiunea Scolii
  Strategii Dezvoltare
  Contact

Parteneriate

Colaborarea scolii cu autoritatile locale

      In conditiile descentralizarii si autonomiei institutionale reglementate prin Legea Invatamāntului si Legea Finantelor Publice Locale, scoala beneficiaza de sprijinul autoritatilor locale In baza unui proiect de dezvoltare a unitatii de Invatamānt. Astfel, primariile si Consiliul Judetean gestioneaza alocatiile bugetare pentru finantarea cheltuielilor materiale si servicii, reparatii curente si capitale, pentru asigurarea conditiilor de instruire si educatie a elevilor. Conform O.M.E.N. nr. 4521/24.09.1999, se Incheie contracte-cadru care stabilesc obligatiile si modalitatile de colaborare Intre unitatile de Invatamānt si Consiliile Locale.
      Astfel, In anul scolar 2002-2003 s-a constatat o ameliorare a relatiilor cu C.J. mai ales In ceea ce priveste alocarea de fonduri necesare scolii (pentru salarii si alte cheltuieli materiale).
      De asemenea, colaborarea cu Primaria si cu Consiliul Local a dat rezultate, ajutorul acordat scolii cu diferite ocazii fiind semnificativ.
      Trebuie remarcat faptul ca Primaria ne-a ajutat sa amenajam un atelier de menaj, atāt de necesar activitatilor practice, prin donarea unui banc dotat cu doua aragazuri, doua chiuvete si tot ce era necesar pentru punerea acestora In functiune.
      Tot prin intermediul Primariei s-a reusit strāngerea de fonduri pentru cadourile de Craciun daruite elevilor In decembrie 2003 cu ocazia festivalului de colinde, prezentat reprezentantilor Primariei, a Consiliului Local si a unor unitati comerciale din oras.

Relatia de colaborare dintre scoala si Biserica

      Relatia de colaborare dintre scoala si Biserica se realizeaza, pe de o parte, In domeniul educatiei morale si religioase a copiilor, si, pe de alta parte, In probleme care vizeaza sprijinul material si financiar acordat scolii, elevilor si familiilor acestora.
      Dintre domeniile de colaborare scoala-Biserica amintim:
  • educatia morala a elevilor;
  • scolarizarea si rezultatele elevilor;
  • predarea orelor de religie;
  • organizarea de activitati extrascolare;
  • probleme materiale si financiare ale scolii;
  • relatia scoala-familie-comunitate;
  • acordarea de ajutor material pentru copiii proveniti din familii sarace.
      Dezvoltarea de atitudini si comportamente morale reprezinta principalul aspect al colaborarii scolii cu Biserica. Aceasta s-a realizat prin:
  • formarea conduitei morale a elevilor si a comportamentului civic, prevenirea si combaterea infractionalitatii;
  • motivarea elevilor pentru participarea la scolarizare si obtinerea de rezultate bune la Invatatura;
  • realizarea educatiei morale si religioase prin intermediul orelor de religie In scoala.

Relatia scolii cu familia

      Avānd In vedere specificul scolii, relatia scoala-familie se limiteaza In general la informari privind starea disciplinara si situatia la Invatatura, sedintele cu parintii avānd loc o data sau de doua ori pe semestru.

Alte colaborari

      Politia orasului Targu Lapus, care, ne acorda sprijinul ori de cāte ori este solicitata.
Site creat de Bud Iulian. Copyright © 2005